Vliegtickets boeken

Je hebt bepaald waar je heen gaat, dan is het tijd om te kijken voor vliegtickets. Ben je aan schoolvakanties gebonden, dan heb je pech, de vliegtickets zijn dan erg duur.

Ben je net als ik flexibel in je vakantieperiode, dan kun je leuke deals scoren. Was het vroeger zo dat je leuke lastminute deals kon scoren, tegenwoordig is het vaak goedkoper om zo vroeg mogelijk te boeken. Wanneer ik in september ga, boek ik meestal in januari of februari. Mijn ervaring is dat je dan de goedkoopste tickets boekt (ik ben overigens geen professional, ik schrijf alleen hoe ik het ervaar).

 

Er zijn veel sites waar je tickets kunt vergelijken. Dit zijn bv kayak, momondo, vliegtickets.nl, en WTC. Zo heb je nog veel meer sites waar je vliegtickets kunt vergelijken. Het kan je enorm veel geld besparen door je hier eens goed in te verdiepen.

Wanneer je flexibel qua data bent, kijk dan ook eens op andere dagen. Ik vlieg soms op zaterdag, andere keren is juist de dinsdag weer goedkoper.

Kijk ook eens naar alternatieve luchthavens. Het kan zo maar zijn dat Miami in de aanbieding is terwijl je alleen op Orlando zoekt.

 

Wij reizen vaak van A naar B, bijvoorbeeld van Denver naar San Francisco en vliegen van daar weer terug naar Schiphol. Dit heet een open jaw of multi city ticket. Dit kun je ook

heel makkelijk zoeken via de ticketvergelijkers.  Hou er wel rekening mee dat je extra kosten kunt hebben voor de huurauto, maar meer daarover in het kopje huurauto.

 

 

Heb je een ticket gevonden bij een tussenpersoon (bv WTC reizen) kijk dan ook nog even bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Wij hadden een keer KLM tickets gevonden bij een tussenpersoon en bij de KLM waren ze maar €20,= pp duurder. Ik zal uitleggen waarom je dan beter bij de luchtvaartmaatschappij zelf kan boeken.

Wanneer je enkele maanden voor je reis tickets boekt is het heel gebruikelijk dat de vluchttijden nog wijzigen. Wanneer je dan rechtstreeks contact op neemt met de maatschappij zullen zij er alles aan doen om jou tevreden te stellen. Bij tussenpersonen wijzen ze al snel naar de luchtvaartmaatschappij en die zeggen weer: u heeft u ticket niet bij ons gekocht. Een duidelijk geval van het kastje naar de muur.

Ik heb zelf hele goede ervaringen bij de KLM en mindere ervaringen bij tussenpersonen.

Soms scheelt het echter heel veel geld en boeken we bij bv vliegticket.nl (kun je ook een stukje met airmiles betalen) of WTC.

Ook hier geldt dus weer, wanneer je er wat tijd in stop kun je veel geld besparen.